Rose Muscat |
De heerlijke Rose Muscat druif is een variant van de beroemde witte Muscat, die enkele eeuwen geleden in Zuidwest Europa verscheen en bij Massandra verbouwd wordt sinds 1955.
De kleur van de wijn fascineert door zijn rijke, intensieve, rose kleur met robijn tinten.
De smaak van de wijn kenmerkt zich door een fluwelen volheid met een mooie cocktail van geurige perzik, rijpe Muscat en roze likeur.
Het bouquet is verfijnd en delicaat met een hint van theeroos en rijpe Muscat druiven.
De wijn heeft 2 jaar gerijpt in eikenhouten vat.
Alcoholgehalte: 16%. Suikergehalte: 16%. |
Ay-Serez |
Rode dessertwijn gemaakt in Massandra sinds 1991 van de druivenrassen Cabernet Sauvignon en Magaratch Bastardo.
De wijn kleur varieert van rood tot donker-rood.
Het bouquet is goed ontwikkeld, complex met body.
De smaak is harmonieus, vol, met zachte ondertoon van koffie, chocolade en slagroom.
De wijn heeft 2 jaar gerijpt in eikenhouten vat.
Alcoholgehalte: 16%. Suikergehalte: 16%. |
Prince Golitzin Seventh Heaven |
De wijn werd voor het eerst gemaakt door de oprichter van ”Massandra” Prins Leo Gollitzin in 1880. Hoewel het geheim van het productieproces verloren was, zijn de Massandra wijnmakers erin geslaagd om deze wijn te doen herleven in 1996.
Hoge kwaliteit dessertwijn, gemaakt van de edele witte druivenrassen: Kokur White, White Muscat, Muscat Rose en heeft een kleur van goud en amber.
Het bouquet is complex, helder met de heersende tonen van honing, perzik, kweepeer en delicate boventonen van bloeiende rozen.
De smaak is vol, harmonieus, licht stroperig met een aangenaam zoete afdronk.
De wijn heeft 2 jaar gerijpt in eikenhouten vat.
Alcoholgehalte: 16%. Suikergehalte: 18%. |
Surozh Kokur |
Deze prachtige wijn is gemaakt van de lokale druivenras witte Kokour en heeft een goud-oranje kleur.
Het bouquet is kruidig, complex en harmonieus.
De smaak is vol met subtiele aroma’s van honingbloesem en abrikoos.
De wijn heeft 2 jaar gerijpt in eikenhouten vat.
Alcoholgehalte: 16%. Suikergehalte: 16%. |
Red Stone White Muscat |
Deze zeer verfijnde wijn wordt de koning van Muscat wijnen genoemd.
Hij werd bekroond met 21 internationaal gouden medailles, 4 Grand Prix Cups en 1 zilveren medaille. Een van de meest gunstige micro-klimaten voor het maken van dessert en likeur Muscat wijnen ligt in de buurt van de rots van de Rode Steen in de "Gurzuf" regio. De wijn is gemaakt van Witte Muscat druiven en is uniek door zijn bouquet en smaak. De kleur van de wijn is een wonderbaarlijke gouden kleur, die na rijping amber goud wordt.
Het bouquet van de wijn heeft aroma’s van theeroos, honing, sinaasappel en lichte geuren van bloeiende alpenweiden.
De smaak van de wijn is vol, stroperig, met pikante sinaasappel en perzik smaken en heeft een lichte citroen bitterheid met een zachte afdronk.
De wijn heeft 2 jaar gerijpt in eikenhouten vat.
Alcoholgehalte: 13%. Suikergehalte: 23%. |
Ayu-Dag Aleatico |
De Aleatico is een rode druivenras van Italiaanse afkomst, bekend uit het verre verleden. Deze druivensoort ontwikkeld in de Krim eind oktober een suikergehalte van 28-30%, of zelfs hoger.
De wijn heeft een fascinerende paars-robijnrode kleur. De “Aleatico Ayu-Dag” heeft een goed ontwikkeld, rijk en gebalanceerd dessert karakter.
Het bouquet heeft typische dessert geuren van vanille en chocolade.
De smaak van de wijn is verfijnd, delicaat en evenwichtig met harmonieuze, zachte tinten van rozenblaadjes en smaken van koffie en cacao.
De wijn heeft 2 jaar gerijpt in eikenhouten vat.
Alcoholgehalte: 16%. Suikergehalte: 18%. |
South Coast Pinot-Gris |
Gemaakt van de druivensoort “Pinot Gris”.
De wijn heeft een sappige oranje kleur met een abrikoos tint.
Het bouquet is complex, met licht smaken van honing, kweepeer en een geurig aroma van lychees.
De wijn is markant, zeer zacht, mild stroperig met een kruidig likeur gehalte.
De wijn heeft 2 jaar gerijpt in eikenhouten vat.
Alcoholgehalte: 16%. Suikergehalte: 20%. |